nieuws

Synergie zet ludieke video in voor rekrutering van kandidaten

Leen Martens07 mei 2021
Gilles Manfronelli
Synergie Belgium zoekt continu naar nieuwe, originele manieren om kandidaten aan te trekken. Zo organiseerde het interimkantoor een interne wedstrijd. Synergie Construct Kortrijk, met Branch Manager Gilles Manfronelli, kwam als winnaar uit de bus met een ludiek filmpje: ‘Bij Synergie Construct komen je dromen uit.’ De video trekt meteen de aandacht en past helemaal bij de stijl van Synergie Construct en de bouwsector.

Interne wedstrijd #Synspiration

Synergie Belgium organiseerde in januari een #Synspiration-videocontest waarbij alle teams een video konden maken. Doelstelling: de aandacht van kandidaten trekken voor meer instroom op de website. Er werden meer dan 30 video’s ingezonden. De winnaar werd geselecteerd door het managementteam en bekendgemaakt tijdens een virtueel event in februari.

Synergie Construct stak op regioniveau de koppen bij mekaar om een filmpje te maken, met enkele medewerkers als hoofdrolspelers. Gilles Manfronelli: “Bouwvakkers hebben oog voor vrouwelijk schoon. Daar hebben we onder de noemer ‘Bij Synergie Construct komen je dromen uit’ op ingespeeld. De beats van Satisfaction konden hierbij niet ontbreken.”

“We wilden de teams stimuleren om mee na te denken over een marketingcampagne. Onder de Synergie-medewerkers zit heel wat creativiteit. Bovendien staan zij met beide voeten op het werkterrein en weten ze vaak beter wat er leeft en aanslaat bij de doelgroep. Daarnaast was het in tijden van corona ook een leuke teamopdracht. Uiteraard werd er bij de opnames rekening gehouden met de geldende maatregelen. Het filmpje werd recent via Facebook gedeeld. Nog te vroeg voor resultaten dus. Maar het is alvast de eerste stap om de eigen medewerkers meer te betrekken en verder na te denken over originele rekruteringsmanieren via diverse kanalen. Dit met bijzondere aandacht voor online en social media”, aldus Leen Martens (Teamleader Marketing & Communication).

Benieuwd naar het filmpje waarmee Synergie Construct Kortrijk de interne wedstrijd won? https://www.youtube.com/watch?v=8BVsp3zrqww
 

Focus op de mens

Synergie behoort tot de top 10 van de Belgische interimkantoren en staat bekend als hands-on met een sterke focus op de mens. Gilles Manfronelli werkt vijf jaar bij Synergie Construct en groeide mee met het bedrijf: “Ik ga de baan op en verzorg de contacten met de klanten. Ik spring graag persoonlijk even binnen bij mijn klanten om te luisteren naar de noden. Bij Synergie investeren we evenveel tijd in de klant als in de kandidaat. We volgen de samenwerking van dichtbij op en bieden indien nodig extra opleidingen aan onze uitzendkrachten aan. Kwaliteit staat boven kwantiteit. Zowel jongeren, schoolverlaters als ervaren werkkrachten komen over de vloer. We gaan voor een persoonlijke aanpak, kijken verder dan het cv en bieden kansen omdat we in mensen geloven. We tonen hen de weg naar een vast contract. Bijna 90% van onze uitzendkrachten krijgt na een positieve interim-periode een vast contract aangeboden. Onze klanten vertrouwen in ons omdat we de juiste kandidaten voorstellen. Goede samenwerkingen belonen we ook graag met een onverwachte, fijne attentie. Dit alles leidt tot goede mond-aan-mond-reclame.”

Synergie stelt niet enkel de externe, maar ook de interne medewerker centraal. Gilles Manfronelli: “Ik denk aan ons project Happy@Synergie, dat focust op welzijn op het werk. Dit wordt alsmaar belangrijker binnen bedrijven. We trekken dit ook door in de rekrutering. We zoeken een match op basis van ons aanvoelen: wat is het DNA van het bedrijf en wie past het best in de bedrijfscultuur?”

Artikel: Bouwunie 06/05/2021

Meer blogs die je misschien interesseren

weetje 06 juli 2022

Het is weer bouwverlof!

Wanneer die bouwvakantie begint en eindigt, hangt af van de regio. Lees hier wan...

nieuws 31 mei 2022

Sponsoring Mobile School per vaste aanwerving

Synergie Belgium steunt al jaren het sociale project MobileSchool.org. Sinds apr...

weetje 06 januari 2022

Wettelijke feestdagen België 2022

België kent 10 officiële wettelijke feestdagen. Benieuwd wanneer je dit jaar een...