weetje

Het is weer bouwverlof! Of toch niet?

Leen Martens09 juli 2020
Bouwverlof
Het bouwverlof is weer begonnen! Duizenden Belgen houden drie weken lang vakantie. Heb jij ook bouwverlof? Of ben jij een van de bouwvakkers en werknemers die nog door moet werken? Lees hier alles wat je moet weten over het bouwverlof.


Bouwverlof 2020

Op 6 juli 2020 hebben de bouwbedrijven in Brussel-Halle-Vilvoorde hun bouwvakantie. In Antwerpen en de regio Leuven hebben de bouwvakkers bouwverlof vanaf 13 juli 2020.

In de provincies Oost-Vlaanderen en Limburg begint het jaarlijkse bouwverlof op 13 juli 2020. Opgelet: in West-Vlaanderen en in de kantons Hamme en Lokeren begint de bouwvakantie pas op 20 juli 2020.


Hoe lang bouwverlof?

Het bouwverlof duurt drie weken en zorgt ervoor dat iedereen uit kan rusten samen met de familie. In de regio BHV (Brussel-Halle-Vilvoorde) heeft men vier weken bouwvakantie.


Wettelijk bouwverlof

Het bouwverlof is niet verplicht. Sluiten vanwege de jaarlijkse bouwvakantie is een regeling en geen wetgeving. Als bouwbedrijf mag je dus van die regeling afwijken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij bedrijven die wegenwerken tijdens de zomermaanden uitvoeren omdat het dan rustiger is op de baan. Verder komt het niet vaak voor dat bedrijven zich niet houden aan de regeling van het bouwverlof. Hoe meer bedrijven zich houden aan de regeling, hoe minder problemen er zijn inzake planning en organisatie.

Meer info vind je op: www.bouwverlof.com


Wij wensen alle werknemers in de bouw een deugddoende vakantie! 

Meer blogs die je misschien interesseren

weetje 06 juli 2022

Het is weer bouwverlof!

Wanneer die bouwvakantie begint en eindigt, hangt af van de regio. Lees hier wan...

nieuws 31 mei 2022

Sponsoring Mobile School per vaste aanwerving

Synergie Belgium steunt al jaren het sociale project MobileSchool.org. Sinds apr...

weetje 06 januari 2022

Wettelijke feestdagen België 2022

België kent 10 officiële wettelijke feestdagen. Benieuwd wanneer je dit jaar een...