nieuws

Sponsoring Mobile School per vaste aanwerving

Leen Martens31 mei 2022
Synergie sponsort Mobile School
Synergie Belgium steunt al jaren het sociale project MobileSchool.org. Sinds april 2022 kiest het rekruteringsbedrijf voor een nieuwe aanpak, namelijk sponsoring per vaste aanwerving bij een klant.

Duurzame opleiding en samenwerking

Mobile School (www.mobileschool.org) zet zich wereldwijd in voor straatkinderen. Onder het motto ‘Als een kind niet naar school kan, dan brengen we de school naar het kind’ ontwikkelen ze mobiele schoolkarretjes en verzorgen ze de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 60 mobiele schooltjes in 31 landen in de wereld. 

Rekruteringskantoor Synergie is al jaren medesponsor van de mobiele karretjes, die gebouwd worden in de Provinciale Secundaire School Bilzen, en daarna door DHL Global Forwarding ter plaatse worden gebracht.

“Wij steunen de missie van Mobile School enorm, om kansarme jongeren te integreren in de samenleving en kansen te geven om positief bij te dragen aan die samenleving door in hen te geloven en door hen te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.”, aldus Jan Verbeke CEO van Synergie Belgium. 

Over een andere boeg

“We wilden onze medewerkers aanzetten om meer te bewegen en gezonder te gaan leven. Iedereen in het bedrijf heeft in 2017 een stappenteller gekregen.”, zegt Véronique Van de Peer, HR Manager bij Synergie Belgium.  “We hebben actieve uitdagingen gekoppeld aan het project van Mobile School. Bij iedere 150.000 kilometer die we samen stapten, sponsorden we een stukje van de opstart van een mobiele school. Ondertussen hebben we met Synergie meegewerkt aan de opstart van acht mobiele scholen.”

Bewegen blijft bij Synergie nog steeds belangrijk, maar om het initiatief en de sponsoring van Mobile School nieuw leven in te blazen, verandert Synergie in 2022 de aanpak. “Vanaf nu sponseren we 10€ per vaste aanwerving bij een klant. Zo komt het maatschappelijk doel dichter bij ons vakdomein. We koppelen onze opdracht namelijk aan ons maatschappelijk doel: iedereen de kans geven op een vaste job. Zo zouden we willen bijdragen aan de opstart van meerdere mobiele scholen per jaar.”, licht Jan Verbeke toe. 

Meer blogs die je misschien interesseren

weetje 06 juli 2022

Het is weer bouwverlof!

Wanneer die bouwvakantie begint en eindigt, hangt af van de regio. Lees hier wan...

weetje 06 januari 2022

Wettelijke feestdagen België 2022

België kent 10 officiële wettelijke feestdagen. Benieuwd wanneer je dit jaar een...

tips 10 december 2021

Tips voor werken in de kou

De wintermaanden komen er weer aan. Metsers, bouwvakkers, grondwerkers, wegenwer...