weetje

Wat zijn de gevaarlijkste jobs?

Leen Martens30 oktober 2020
Dakwerker
Ontdek de gevaarlijke jobs die Synergie in de aanbieding heeft. Wellicht kom je een aantal jobs tegen die je niet meteen in het lijstje verwacht. Ben jij een durver? Solliciteer meteen.

1. Dakwerker

Als je aan en op daken van huizen en gebouwen werkt, is een werkongeval niet ver weg. Het werk op grote hoogte en vaak gladde ondergrond maakt de job erg risicovol. Ongevallen met dodelijke afloop zijn helaas alom tegenwoordig in deze sector.

Bekijk de vacatures voor dakwerker


2. Logistiek medewerker

Werken in een magazijn met veel rijdende, zware machines, is uitkijken geblazen. Heftrucks, transpaletten, gigantische opslagrekken, zwaar materieel dat moet verplaatst worden ... Het zou niet de eerste keer zijn dat er in een magazijn accidenten gebeuren.

Bekijk de vacatures voor logistiek medewerker


3. Schoonmaker

Jawel! Huishoudelijke hulpen hebben op het eerste zicht een veilig beroep, maar niets is minder waar. Dacht je al eens aan de bijtende kuisproducten? De gammele trapjes? Of de gladde, gedweilde vloeren? 

Bekijk de vacatures voor schoonmaker


4. Technieker

Als technieker moet je geboren zijn met een portie lef. In of onder machines kruipen waarin iets gekneld zit bijvoorbeeld. Je moet het maar doen. Het risico om zelf een keer gekneld te raken is groot. 

Bekijk de vacatures voor technieker


5. Vrachtwagenchauffeur

Wie lange dagen achter het stuur zit, maakt meer kans om betrokken te raken in een verkeersongeval. Moet je veel de baan op? Uit je doppen kijken, wakker blijven en niet op je smartphone tokkelen is de boodschap! Maar ook bij het laden en lossen durft het soms al eens mislopen.

Bekijk de vacatures voor chauffeur


6. Wegenwerker

Ook de job van wegenwerker is niet risicoloos en kan met momenten ontzettend gevaarlijk zijn. Zowel fysiek, als de auto’s die voorbijvliegen. Twee keer nadenken dus wanneer je in volle vaart voorbij wegenwerken rijdt.

Bekijk de vacatures voor wegenwerker


7. Ongediertebestrijder

Ideaal voor mensen die houden van griezelige en kriebelende insecten. Vaak moet je ook werken met chemische producten. En je wordt wellicht een keer gestoken of gebeten in je leven.  

Bekijk de vacatures voor ongediertebestrijder


8. Glazenwasser

Hoogtevrees? Ruitenwassers die hoge stellingen moeten beklimmen om de ramen van een wolkenkrabber te kunnen poetsen, hebben hier maar beter geen last van.

Bekijk de vacatures voor glazenwasser


9. Elektricien

De elektricien heeft tot 4 keer meer kans op een arbeidsongeval dan een ‘gemiddelde werknemer’. Elektriciens mogen geen schrik hebben van hoogte én zijn echte durvers, want elektrische schokken zijn niet om mee te lachen. 

Bekijk de vacatures voor elektricien


10. Bouwvakker

Elk jaar weer vinden de meeste ongevallen plaats in de bouwsector, vooral in de ruwbouw. Met zware materialen sleuren, is niet gezond voor je lichaam. Daarenboven krijg je op een bouwwerf vaak te maken met vallende stenen en onstabiele stellingen. 

Bekijk de vacatures voor bouwvakker


11. Verkoper in een winkel

Vergis je niet. Net als in de schoonmaak hebben winkeliers af te rekenen met gedweilde vloeren en gammele trapjes. Daarnaast krijgen verkopers en winkeliers ook te maken met overvallers of gewelddadige klanten. Of wat dacht je van ongelukken met snijmachines en messen? 

Bekijk hier de vacatures voor verkoper


Meer blogs die je misschien interesseren

veilig fietsen
tips 23 januari 2024

8 tips voor een veilige rit met je fiets en elektrische step

Het natte winterweer is in het land en de ochtenden en avonden zijn donker. In d...

Tom Vanoirbeek Synergie Belgium
nieuws 04 december 2023

Nieuwe CEO bij Synergie Belgium

Vandaag, op 4 december start Tom Vanoirbeek als nieuwe CEO van Synergie Belgium....

ik ben uitzendkracht
nieuws 27 november 2023

Veilig werken als uitzendkracht: nieuwe website van Preventie en Interim

Heb je vragen over de veiligheid en gezondheid op je werkplek, over wat je uitze...