Alles wat je moet weten over werken in de bouw

Werken in de bouw, het is een vak apart. Daarom helpt Synergie je graag op weg. Hier vind je tal van tips en advies over belangrijke thema’s in deze boeiende sector.

verloning

icon verloning

Werken in de bouwsector, dat loont. Je kan namelijk rekenen op een mooie verloning op basis van je ervaring en opleiding.

Meer info

bouwkaart

icon bouwkaart

Als je werkt in de bouw, krijg je een C3.2A-kaart, ook wel gekend als de bouwkaart. Hiermee gaat de RVA na of er sprake is van tijdelijke werkloosheid.

Meer info

verlof

icon verlof

In de bouw heb je per gewerkt jaar recht op 20 verlofdagen. Die moet je voornamelijk opnemen tijdens het bouwverlof. Daarnaast krijg je 12 inhaalrustdagen per jaar.

Meer info

veiligheid

icon veiligheid

In de bouw gaat veiligheid boven alles. Hou de veiligheidsprocedures in gedachten en behaal je VCA-attest. Dat vermindert de kans op ongevallen.

Meer info

weerverlet

icon weerverlet

Als je werkt in de ruwbouw of de dak- en voegwerken, dan werk je vaak buiten. Kan je je job niet doen door de weersomstandigheden? Dan spreken we van weerverlet.

Meer info

zegels

icon zegels

In de ruwbouw en de dak- en voegwerken worden je niet-werkbare uren vergoed met weerverletzegels. Getrouwheidszegels belonen je dan weer voor je engagement.

Meer info

Bouw aan je nieuwe carrière

Klaar voor een job in de bouw? Bekijk dan zeker eens onze vacatures en ga voor een job die echt bij je past.